Dag 5

Idag har vi fått sovit lite mer än de andra nätterna. Nu känns det som lyx att få sova 3 timmar i sträck :)
 
Hannes tog sista tablettdosen nu i morse, genast fick han kortison i droppform. Kortisonet är till för att minska reaktioner på Kanin-antikropparna han nu får .
Varför han får antikroppar ifrån en kanin är för att han ska bli riktigt söt och snabb ( Om hannes själv får svara) men jag svarar att det är för att minska riskerna för GVHD. Och istället för att skriva ut hela namnet betyder GVHD utstötning av de nya cellerna han kommer få den 3de juli.
 
Nu sitter han här och får antikropparna, vilket kommer hålla på i 8timmar.
Varje kvart kommer en sköterska in och undersöker blodtryck, syremätning, puls och feber.
Alla värden hittills ser väldigt bra ut och det har gått 50min av behandlingen..
 
Idag och de närmaste dagarna kommer han inte få möjlighet till att gå ut för han kommer vara i kopplad största delen av dagen/kvällen och är han inte i kopplad så är det provtagningar och undersökningar, så vi får försöka hålla igång med saker här inne. Efter den 3de juli (transplantationsdagen) kommer vi får göra mer saker. Dock bara efter kl 18.00 och inte i närheten av folk men att bara få vara utomhus och röra på oss fritt i frisk luft gör väldigt mycket. Men tacka gud för motionscykeln här på rummet :)
 
Hannes kämpar för fullt med att gå upp i vikt och jag ner, så medans han sitter och äter tårta/godis/chips/cola sipprar jag på ett glas vatten och knaprar på ett hårt päron.
 
Än så länge går det väldigt bra med kosten och motionen men måste ändå erkänna att om jag vore kille skulle jag kunna släpa min pung i rullgrus 1km för att få äta godis nu. Första tiden är väl tuffast har jag hört...
 
Hoppas ni alla mår bra, väldigt kul att ni läser :)
 
Skoog : Kan vi fortsätta gå i skogen eller kan en bock få för sig att attackera Hannes a.k.a bockskådaren? Orkar inte vara här på sjukhuset mer än vad vi måste vara;)